Дуейн Уейд направи отличен официален дебют за Чикаго, след като отбеляза 22 точки и изведе Булс до победа над Бостън със 105:99. 

Гардът добави 6 борби и 5 асистенции и бе бурно аплодиран през цялото време от феновете на домакините, които се надяват да имат много позитивни изживявания с него в състава. 

„Чаках този момент от дълго време. Беше наистина специално усещане, а и семейството ми бе тук и за тях също бе специално. Благодарен съм на Бог, че получих възможност да играя за Чикаго и отношението от страна на феновете ме развълнува страшно много” заяви Уейд, който напусна Маями след 13 сезона при Горещите. 

Той демонстрира подобрение при стрелбата си от тройката, като наниза 4 изстрела от дистанция от само 6 опит, включително и решаващия 26 секунди до сирената, с който вдигна преднината на Биковете до 5 точки и отказа съперника от мисълта за обрат. 

Джими Бътлър помогна за успеха с 24 точки, а и Тадж Гибсън игра отлично, като отбеляза 18 и взе 10 борби за домакините, които имаха сериозно предимство в борбите с 55-36 и това много им помогна. Айзея Томас водеше Селтикс с 25 точки, но Ал Хорфърд отбеляза само 11. 

В другите мачове Дуайт Хауърд вкара 11 точки и взе 19 борби при победата на Атланта над Уошингтън със 114:99. ЛА Клипърс си върна на Портланд за загубата в плейофите, като спечели гостуването си в Орегон със 114:106, с по 27 точки от Блейк Грифин и Крис Пол. 

Сан Антонио постигна нова победа, този път над Сакраменто със 102:94 след 30 точки от Кауай Ленърд. 37 точки и 16 борби на ДеМаркъс Къзънс не стигнаха на Кралете, които са с баланс 1-1.