Ръсел Уестбрук продължава да твори история, но този път геройствата му не бяха достатъчни на Оклахома Сити за победа. 

Плеймейкърът направи 7-ия пореден трипъл-дабъл и така изравни серията на Майкъл Джордан от сезон 1988-89, но Тъндър падна у дома от Хюстън с 99:102. Рекордната серия по поредни мачове с трипъл-дабъл се държи от Уилт Чембърлейн – 9. 

Той се отчете с 27 точки, 10 борби и 10 асистенции, но серията на Гръмотевиците от 6 поредни победи приключи. Уестбрук бе разочарован, тъй като в последната минута отборът му пропусна няколко шанса да излезе напред. Самият той не успя при два пробива и поднасяния с лявата ръка, а след това не успя и от тройката, пазен добре от Патрик Бевърли. 

„Изпуснах доста лесни стрелби. Наистина. Ядосан съм, тъй като през последния месец правя доста пропуски и просто трябва да се стегна“ заяви Уестбрук, който според статистиката е едва 4 от 27 в кариерата си в последните 10 секунди на мачовете, когато може да даде аванс на отбора си. 

Джеймс Хардън водеше Ракетите с 21 точки, 12 асистенции и 9 борби и въпреки че отборът му успя само в 39% от стрелбите си, успя да спечели за 5-и път поред и се подобри до 16-7. Оклахома Сити е с 14-9.