Гардът на ЛА Клипърс Крис Пол бе обявен за суперзвездата най-голям карък в НБА, след като се оказа, че трябва да претърпи операция заради скъсани сухожилия на палеца на лявата ръка. 

Така той ще пропусне  между 6 и 8 седмици от сезона, като ще се завърне в средата на март. Баскетболистът пострада в мача с Оклахома Сити и липсата му определено е удар за отбора, който от известно време играе и без Блейк Грифин. 

Това е поредната травма на Пол, който по-рано през сезона пропусна няколко мача заради разтежение в бедрото. В миналите плейофи той счупи ръката си в мач №4 срещу Портланд и отборът му след това отпадна. 

През 2012-а получи подобен проблем, само че на палеца на дясната ръка, когато също бе опериран. От началото на сезона показателите му са от 17,7 точки и 9,8 асистенции на двубой, така че липсата му ще бъде значима. 

Калифорнийци са с баланс 29-14, като в момента заемат 4-о място в конференцията, но сега без него едва ли щеуспеят да подобрят позицията си и това означава, че им предстои труден първи кръг на плейофите, който ако преминат ще срещнат Голдън Стейт още във втория.