Драматични събития във втория най-успешен отбор в историята на НБА. Легендата Ървин „Меджик“ Джонсън получи властта в тима, след като бе назначен за президент по баскетболните операции. 

Досегашният генерален мениджър Мич Къпчак и изпълнителният вицепрезидент Джим Бъс са уволнени, а целта е възраждане на състава, който през миналия сезон спечели едва 17 мача, а през този е с баланс 19-39. 

„Днес предприех серия от действия, с които вярвам, че ЛА Лейкърс ще се върне на мястото си. Незабавно Ървин Джонсън започва да отговаря за баскетболните операции и ще докладва директно на мен. Надявам се, че скоро ще обявим назначаването на нов генерален мениджър. Той, заедно с Ървин и треньора Люк Уолтън ще поставят основите на следващото величие на Лос Анджелис Лейкърс“ заяви президентът и съсобственик на отбора Джени Бъс, която е сестра на Джим. 

Наскоро Джонсън бе назначен за съветник на Джени, а само дни след това бе промотиран на много по-висока и отговорна позиция. Меджик изкарва цялата си кариера с екипа на Езерняците, след като е избран от тях през 1979-а година и изведе тима до 5 титли. 

„За мен е сбъдната мечта да се върна в Лейкърс като президент по баскетболните операции и да работя в сътрудничество със семейство Бъс. Никога не съм губил страстта си към тази организация и ще направя всичко по силите си да изградим печеливша култура. Имаме силен треньор и обещаващи млади играчи и ще работим неуморно, за да се върнем на върха“ заяви Меджик. 

Последните успехи на калифорнийци са свързани с ерата на Коби Брайънт, който първо спечели 3 поредни титли с Шакил О’Нийл в периода 2000-2002, а след това още 2 през 2009 и 2010, когато другата голяма фигура бе Пау Гасол.