Трансферният прозорец в НБА затвори в четвъртък вечерта, без да бъде осъществена голяма сделка, въпреки очакванията за противното. 

Джими Бътлър, Пол Джордж, Андре Дръмънд и Кармело Антъни останаха в настоящите си тимове, въпреки сериозните слухове, че могат да бъдат пратени в други отбори. Не се осъщести и размяна между Минесота и Ню Йорк за Рики Рубио и Дерик Роуз, въпреки преговорите. 

Така най-голямата сделка без съмнение остава тази от началото на седмицата, когато Сакраменто прати лидера си ДеМаркъс Къзънс в Ню Орлийнс, където той се събра с Антъни Дейвис. 

Две бяха по-големите промени, които се случиха минути преди крайния срок. Първо Филаделфия се раздели с центъра си Нерлен Ноел, който премина в Далас, а в замяна Сиксърс взеха Андрю Богът, Джъстин Андерсън и избор от Драфта. Очакванията са обаче австралийският център на бъде освободен скоро от Филаделфия и да бъде свободен да подпише с друг тим. 

Правещият много посредствен сезон Чикаго участва в сделка с Оклахома Сити, при която крилото Тадж Гибсън и добрият стрелец отдалеч Дъг Макдермът преминаха при Тъндър, а Биковете получиха в замяна помощните играчи Камерън Пейн, Жофри Ловерн и Антъни Мороу. Гръмотевиците взеха и избор от втория кръг на драфта през 2018-а.