Лидерът в НБА Голдън Стейт Уориърс ще бъде без суперзвездата Кевин Дюрант поне един месец, но вероятно и за по-дълго. 

Днес крилото мина прегледи след контузията си срещу Уизърдс и те показаха, че става дума за разтежение на връзките на лявото коляно от втора степен, както и за натъртване. 

Официално е обявено, че той е аут за неопределено време, като ще бъде прегледан след 4 седмици. От отбора твърдят, че той би могъл да играе през редовния сезон, който свършва след месец и половина, така че на този етап отсъствието му може да бъде определено между 4 и 6 седмици. 

„Той ще играе, когато е напълно готов. На този етап можем само да спекулираме, така че ние ще видим какво е състоянието му след 4 седмици“ заяви генералният мениджър Боб Майърс. 

В Голдън Стейт обаче са си отдъхнали, тъй като се очаквали травмата да е по-сериозна. „Мислех, че е доста по-лошо. Няма да е приятно да сме без него, но сме доволни, че опасенията ни не се оправдаха“ заяви Дреймонд Грийн. 

Дюрант пострада, след като съотборникът му Заза Пачулия бе блъснат от Марчин Гортат и падна върху него, обръщайки коляното му. „Такива неща се случват в спорта“ добави философски Майърс. 

На негово място отборът планира да подпише с освободения наскоро от Сакраменто Мат Барнс. Голдън Стейт води на Запад с баланс 50-10, като има добър аванс пред Сан Антонио, който е с 45-13.