Сезонът за Чикаго Булс изглежда, че е на път окончателно да приключи, след като тимът остана без една от големите си звезди – Дуейн Уейд. 

Гардът получи контузия в десния лакът при загубата от Мемфис и направените тестове показаха, че има разтежение и малка фрактура на ръката, така че ще пропусне мачовете до края на редовния сезон в средата на април.  Това може и да е последният мач за играча за Чикаго, тъй като има опция напусне през лятото и е много вероятно да я използва предвид всичките проблеми в тима. 

„Усетих, че нещо се размести и макар и след това костта да се намести знаех, че положението не е добро. Травмата е много неприятна в бейзбола, но аз се надявам, че ще се оправя и ще мога отново да правя подаванията си в стил американски футбол“ заяви ветеранът. 

35-годишният играч има средно по 18,6 точки, 4,5 борби и 3,9 асистенции от началото на сезона, но и с него Булс изглеждат далеч от елиминациите, тъй като в момента са с баланс 32-36 и водят здрава битка с Маями (33-35), Детройт (33-35) и Милуоки (33-34) за последните две места в плейофите. 

Чикаго загуби 6 от последните си 7 мача, разочаровайки тотално феновете си, които очакваха много по-успешна кампания, а вместо това любимият им отбор за втора поредна година ще остане извън Топ 8.