Реал Мадрид отново не остави шансове на Барселона в баскетболната Евролига и срази големия си противник с 85:69 у дома, за да запише победа №20 в надпреварата. Каталунците пък бяха отпаднали оше преди сблъсъка. 

Белите спечелиха по-рано през сезона като гости с 39 точки и макар и сега успехът им да не бе толкова изразителен, отново бе достатъчно доминантен и те не оставиха съмнение в превъзходството си. 

Домакините поведоха с 6:0 в началото и въпреки че бяха застигнати при 8:7, продължиха да играят по-добре и дръпнаха с 22:13 след пърната четвърт. 

В началото на втората Барса реализира 7 поредни точки, за да се приближи до опонента си, но Реал отново вдигна темпото и след невероятна тройка със сирената на Серхио Юл за край на първото полувреме, се оттегли на почивка при 41:27. 

След това разликата се задържа около десетина точки преди в последната част пак да бъде вдигната и столичани да завършат спокойно мача. Серхио Юл поведе своите с 21 точки, 6 асистенции и КПД от 32, а Густаво Айон и Антъни Рандолф помогнаха с 14 и 13. 

За Барса Анте Томич и Тайрис Райс вкараха по 12, а Александър Везенков остана със скромните 3 за малко повече от 12 минути игра.