Суперзвездата на Кливланд ЛеБрон Джеймс обвини съдиите за загубата от Атланта снощи, която дойде след като отборът му водеше с 26 точки преди последната четвърт. 

Шампионите паднаха със 125:126 след продължение, допускайки един от най-големите обрати в историята и показвайки, че определено са колебливи в представянето си през последния месец и половина. 

ЛеБрон имаше претенции за последното нарушение, което получи и което го извади от игра, както и при ситуацията с отсъдената спорна топка в последните секунди, когато Милсап и Бейзмор направиха капан  в ъгъла срещу Кайри Ървинг, но бяха стъпили извън полето, което не бе видяно от реферите. 

„Очевидно допуснахме грешки, които трябва да изчистим, но няколко отсъждания повлияха на изхода. В крайна сметка независимо какъв аванс имаш, всяко отиграване е важно. Гледаме обаче към плейофите, за които ще бъдем готови“ обяви Джеймс, чийто тим дава сериозни поводи за притеснение на феновете си. 

„Допуснахме да ни атакуват, вместо да ги атакуваме и моментът постепенно се обърна. Няма смисъм обаче да говоря за съдиите, защото глобата и твърде голяма“ добави Кайри Ървинг, който завърши с 45 точки в мача.