ЛеБрон Джеймс опита да успокои феновете на Кливланд като заяви, че тимът му има отлични шансове отново да ститне до титлата. 

Кавалиърс завършиха редовния сезон с 4 поредни поражения, а балансът им от 1 март бе едва 10-14, заради което тимът изпусна първото място в конференцията и това определено показа, че нещата в отбора не са розови. 

Въпреки това, крилото не губи надежда, че в плейофите ситуацията ще бъде различна. Кливланд започва защитата на короната утре вечер, когато приема Индиана в мач №1 от серията. 

„Имаме отличен шанс за нова титла. Трябва обаче да правим малки крачки и да мислим единствено за предстоящия мач. Необходимо е да сме отдадени, но и достатъчно умни“ заяви ЛеБрон, чийто тим бе едва 20-и по допуснати точки в редовния сезон 22-и по ефективност в защита. 

„Преминахме през трудни моменти, но няма смисъл да се връщаме назад. За мен най-важното остава, че разполагаме със специална група играчи и това е единственото, което мога да искам. Трябва да сме готови за бъдещето и точно това ще опитам да направя с отбора. Най-важна е настройката и ние трябва да имаме правилната“ добави Джеймс.