Баскетболистите на Кливланд започнаха с трудна победа защитата на титлата си, след като в първия си мач от плейофите надвиха Индиана със 109:108 и дръпнаха с 1-0 в серията. Те ще посрещнат съперника и в следващия двубой. 

Мачът обаче можеше да завърши и със сериозно разочарование, защото Пейсърс имаха топката при последвата атака, но Си Джей Майлс изпусна от средно разстояние секунда преди края, когато имаше доста добър поглед към коша. 

В своя мач №200 в елиминациите ЛеБрон Джеймс бе страхотен с 32 точки и 13 асистенции, като успя да удължи серията си по победи в първия кръг на цели 18 мача. Негов отбор не е губил в тази фаза от 2012-а година. 

Кайри Ървинг добави 23, а Кевин Лав се отчете със 17 точки за победителите, които успяха в солидните 54% от стрелбите си, но трябваше да треперят до последно, защото Пейсърс бяха много близо до изненада. 

Пол Джордж водеше Индиана с 29 точки, като тимът успя да поведе със 105:103 3 минути и половина преди края, но след това вкара само 3 точки. Въпреки загубата гостите определено могат да извлекат позитиви и ще опитат да вземат победа в следващия двубой.