Шампионите от Кливланд този път не дадоха възможност на Индиана да помисли за обрат и след 117:111 дръпнаха с 2-0 в серията преди двата двубоя в залата на Пейсърс. 

Кайри Ървинг наниза 37 точки, Кевин Лав добави 27, а ЛеБрон Джеймс се отчете с 25 за домакините, които поведоха с 18 точки преди последната четвърт, след което запазиха аванса си, въпреки че гостите стопиха пасива си до 4 точки в един момент в последната минута. 

„Много близо сме до това, което трябва да бъдем. Подобряваме доста неща и определено се справяме добре“ доволен бе Джеймс, чийто тим оцеля в първата среща след изстрел на съперника в последната секунда. 

Пол Джордж водеше Пейсърс с 32 точки, Джеф Тийг добави 23, но лошата трета част, загубена с 20:33 се оказа решаваща. Гостите се приближиха до 109:113 19 секунди преди сирената, но Лав и Ървинг гарантираха триумфа от наказателната линия. 

В другия мач от деня Сан Антонио също поведе с 2-0, след като сломи Мемфис с 96:82. Кауай Ленърд вкара рекордните в кариерата си в плейофите 37 точки, като бе 19 от 19 за 1 точка. 

Шпорите поведоха с 19 точки на почивката, но Гризлис се приближиха до 71:75 в началото на последния период. Тройки на Паркър и Гасол успокоиха тексасци, но треньорът на гостите Дейвид Физдейл остана крайно недоволен от съдийството и заяви, че отборът му просто не е получил шанс да се надява на обрат.