Баскетболистите на Чикаго трудно се докопаха до плейофите, но вече гледат към следващата фаза и то след като са на път да елиминират отбор №1 в конференцията след редовния сезон – Бостън. 

Тази нощ Биковете бяха още по-убедителни, като прегазиха съперника със 111:97 насред неговата зала и вече водят с 2-0 в серията. Те ще бъдат домакини в следващите две срещи. 

Джими Бътлър и Дуейн Уейд вкараха по 22 точки, Ражон Рондо добави 11, 14 асистенции и 9 борби, а Робин Лопес и Пол Зипсър се отчетоха с 18 и 16 точки за забележителния триумф. 

„Всеки се старае, работи здраво и именно оттам идва и увереността ни” заяви доволен Бътлър, чийто тим изостана с 0:7 в началото, но след това отговори със серия от 20:4.  

Мачът бе оспорван до началото на третата част, когато преднината на Булс бе само от 60:59. Последва обаче серия от 25:16 до края на периода, а след поредица от 14:4 в следващата част разликата стана 19 и феновете на домакините започнаха да ги освиркват. 

„Не трябва да губим вяра. В един момент просто се виждаше, че сме разочаровани и нямаме сила да отвърнем. Дори чух Рондо да казва, че сме се предали. Това е недопустимо. Трябва да се съберем и да отговорим” коментира гардът на Селтикс Айвъри Брадли.