Само преди по-малко от 2 седмици ЛеБрон Джеймс и Кливланд влязоха по негативни причини в историята, допускайки да загубят мач, след като водеха с 26 точки преди последната четвърт. 

Тази нощ обаче, те бяха от другата страна и Краля поведе шампионите към исторически обрат срещу Индиана, който донесе победа със 119:114 и аванс от 3-0 в серията. Мач №4 отново ще бъде в залата на Пейсърс, но нито един тим в НБА не е обръщал пасив от 0-3. 

Кавалиърс губеха с 25 точки на почивката, но ЛеБрон се разигра след нея, като наниза 28 и завърши общо с 41, добави 13 борби и 12 асистенции за 17-ия си трипъл-дабъл в елиминациите. 

Така Краля спечели 20-и пореден мач от първия кръг на елиминациите, което е изравнен рекорд, а също така излезе 3-и при реализаторите в плейофите, като изпревари Коби Брайънт (5640) и вече има 5669 точки. 

Индиана водеше със 74:49 на почивката, но след това разликата много бързо започна да пада, като преди последния период бе само 7 точки, а в средата на четвъртата част Кливланд успя и да поведе. Серия от 12:5 в края окончателно помогна на гостите да установят контрол и да спечелят, като при това треньорът Тайрон Лу остави на пейката в последния период звездите Кайри Ървинг и Кевин Лав и отборът му игра с Дерън Уилямс и Чанинг Фрай. 

Представянето на Джеймс бе определено като едно от най-великите в кариерата му, но той остана скромен. „Не знаех за никакви рекорди. Важното за мен винаги е било да мога да помогна на отбора да бъде в позиция да спечели. Няма значение кой е на паркета. Най-важна винаги е била победата“ заяви той.