Баскетболистите на Бостън бяха вдъхновени от бившия си играч Кевин Гарнет, а и лидерът им Айзея Томас каза няколко думи и това свърши работа. 

Селтикс изглеждаха по съвсем различен начин, като сразиха Чикаго като гости със 104:87 и намалиха изоставането си в серията на 1-2 победи. Те обаче ще гостуват и за мач №4. 

Детелините поведоха с 33:15 след първата част, на почивката авансът им бе само 3 точки, но в третата четвърт отново се откъснаха и не погледнаха назад. Ал Хорфърд наниза 18 точки, Айзея Томас и Джей Краудър добавиха по 16, а Айвъри Брадли се отчете с 15 за триумфа. 

„Дойдохме тук не за да спечелим един мач, а и двата и знаем добре това“ коментира Брадли. Гостите нанизаха 17 тройки от 37 изстрела, което също много им помогна да победят. 

Дуейн Уейд отбеляза 18 точки за Биковете, но Джими Бътлър остана само с 14. Големият проблем за Чикаго обаче бе липсата на Ражон Рондо, който игра много силно в първите два мача. Гардът се оказа с фрактура на палеца на дясната ръка и е аут за неопределено време, което повлия на организацията на играта на тима.