Ръсел Уестбрук направи втория си трипъл-дабъл в серията с Хюстън, като този път бе доста по-балансиран и това свърши работа. 

Гардът завърши с 32 точки, 13 борби и 11 асистенции, а Тъндър спечели със 115:113 и намали пасива си в серията на 1-2 победи. В предишния мач лидерът на Гръмотевиците отбеляза 51 точки, но бе критикуван, че е стрелял твърде много. 

Този път успя да намери баланса, като получи и подкрепа, след като Тадж Гибсън вкара 20, а Виктор Оладипо и Андре Робърсън добавиха по 12 точки. „Трябва да вярвам повече на съотборниците си през целите 48 минути и момчетата се справиха отлично“ заяви Уестбрук. 

Джеймс Хардън реализира 44 точки за Ракетите, които можеха и за спечелят, но изстрел отдалеч на Брадата не попадна в целта малко преди финалната сирена. Мач №4 отново ще бъде в Оклахома Сити. 

В другия мач на Запад ЛА Клипърс си върна домакинското предимсто срещу Юта, след като спечели като гост със 111:106 и дръпна с 2-1 победи. Крис Пол наниза 34 точки, като вдъхнови отбора си в последната част. Джаз водеше с 96:88, когато гостите нанизаха 15 поредни точки, за да поведат със 103:96, което им помогна да удържат триумфа. Гордън Хейуърд отбеляза 40 за Юта, но те не бяха достатъчни.