Баскетболистите на Бостън спечелиха и второто си гостуване в Чикаго, този път със 104:95, за да изравнят резултата в серията на 2-2 победи и да си върнат домакинското предимство в серията. Те ще бъдат домакини в следващия двубой. 

Келтите попаднаха в много трудна ситуация, след като отстъпиха в първите две срещи в своята зала, но сега са в подем, водени от Айзея Томас, който се отчете с 33 точки и продължава да играе отлично само дни след смъртта на сестра си.  

Джералд Грийн, който запази мястото си сред титулярите, се включи отлично с 18 точки, а Бостън отвори аванс от 20 точки при 41:21 във втората четвърт. Биковете обаче не се отказаха и в третата вече бяха напред при 65:63. Томас обаче вдъхнови гостите за серия от 12 поредни точки, като вкара 10 от тях, след което Бостън не допусна разликата да падне под 5 точки, а по-малко от 2 минути преди края вече бе 13, така че всичко бе ясно. 

На Запад Юта също стигна до 2-2 срещу ЛА Клипърс, печелейки със 105:98 у дома. Ветеранът Джо Джонсън отново бе лидерът на Джаз с 28 точки, като в последния период отбеляза 11 поред, за да помогне да бъде наваксан пасив от 7 точки. 

Джо Ингълс и Родни Хууд вкараха ключови тройки за успеха, а домакините бяха вдъхновени и от завръщането на центъра Руди Гобер, който приключи с 15 точки и 13 борби. Те успяха да преодолеят и липсата на Гордън Хейуърд, който записа само 9 минути заради хранително отравяне. Мач №5 ще бъде в Ел Ей.