Силна последна четвърт помогна на баскетболистите на Бостън да победят Чикаго за трети път поред и да поведат с 3-2 в серията между двата тима. 

Селтикс се наложиха със 108:97 у дома и ще могат да приключат нещата в следващия двубой във Ветровития град. Евентуален мач №7 ще бъде в Бостън в неделя. 

Айзея Томас и Айвъри Брадли вкараха по 24 точки, а Ал Хорфърд добави 21 за домакините, които спечелиха последния период с 29:16, като в един момент направиха серия от 20:5, за да стигнат до триумфа. Преди това резултатът бе равен при 84:84. 

Дуейн Уейд водеше Чикаго с 26 точки и 11 борби, но Джими Бътлър остана с 14, като изпълни само един наказателен удар, след като в предишия мач стреля 23 пъти от линията. Брадли свърши отлична работа срещу него в отбрана. 

Двубоят очаквано бе изпълнен с напрегнати моменти между играчите, а сега Булс са изправени пред разочароваща развръзка, след като започнаха серията с два поредни успеха. 

Също на Изток Уошингтън се възползва от домакинството и пречупи Атланта със 103:99, също за да поведе с 3-2 преди мач №6 в залата на Хоукс. Брадли Бийл отбеляза 27 точки, а Джон Уол добави 20 и 14 асистенции, включително и решителния кош 47 секунди преди края, след който нито един от отборите не отбеляза.