Още два отбора си осигуриха място във втория кръг на плейофите в НБА, след  като тази нощ спечелиха мачовете си. 

На Изток Торонто си осигури сблъсък с шампиона Кливланд, след като надви Милуоки с 92:89 като гост и затвори серията с 4-2 победи. 

Раптърс пропиляха аванс от 25 точки, който имаха в средата на третата част, като Бъкс дори поведоха на два пъти в края. Серия от 9 поредни точки обаче, помогна на канадците отново да се откъснат и въпреки че пак бяха настигнати успяха да удържат и да спечелят. 

ДеМар ДеРозън наниза 32 точки за победителите, а Янис Антетокумпо водеше Милуоки с 34. Именно в него бе топката при 90:87 14 секунди преди края, но крилото не опита стрелба отдалеч, като загуби доста време от атаката, която завърши със забиване 3,5 секунди до сирената. ДеРозън отговори с два фаула след това, а впоследствие домакините не стигнаха до победен изстрел. 

На Запад Сан Антонио елиминира Мемфис със 103:96 като гост и също 4-2 в серията. Кауай Ленърд наниза 29 точки, а Тони Паркър напомни за себе си с 27 при стрелба от игра 11 от 14, за да си осигурят Шпорите сблъсък с Хюстън в следващия етап. 

Тексасци доминираха в борбите с 46-28, но се оказаха назад с 81:88 в средата на последната част. Ленърд обаче наниза 8 поредни точки, след което отборът му завърши мача със серия от 22:8 и спечели за четвърти път от 5 сблъсъка с Гризлис в елиминациите.