Баскетболистите на Бостън по категоричен начин затвориха серията срещу Чикаго, след като победиха като гости със 105:83 и стигнаха в следващия кръг след 4-2 успеха. Селтикс продължават след първата етап за първи път от 2012-а. 

Айвъри Брадли отбеляза 23 точки, Джералд Грийн добави 16, а Айзея Томас се отчете с 12 преди да замине за погребението на сестра си. Неговият тим наниза 16 тройки и поведе с 29 точки преди последната четвърт, за да реши всичко. 

„Когато установихме контрол просто трябваше да запазим концентрацията си и да продължим да натискаме, за да не дадем шанс на съперника“ доволен бе Ал Хорфърд, чийто тим няма загуба в плейофна серия срещу Чикаго, печелейки и 5-ият сблъсък между тимовете. 

Джими Бътлър водеше домакините с 23 точки, но това бе разочароваща кампания за отбора. Крилото твърди, че иска да остане, но слухове за бъдещето му ще има със сигурност. Дуейн Уейд пък ще изчака да види как ще се развият нещата с него преди да вземе решение дали да остане и да използва опцията, според която ще получи 24 милиона долара. 

Следващият съперник на Бостън ще бъде Уошингтън, който срази Атланта като гост със 115:99 и също спечели с 4-2 успеха. Джон Уол наниза рекордните си в плейофите 42 точки, от които 19 в последната част, за да спре опитите за обрат на Хоукс, които наваксаха пасив от 22 точки и се приближиха до 3 в последната част. Серия от 10:2 в края вдигна разликата до 110:99 и всичко бе ясно. 

На Запад обаче ще има 7-и мач утре вече между Клипърс и Юта, след като калифорнийци спечелиха с 98:93 като гости и изравниха на 3-3 победи. Решителният сблъсък ще бъде в Лос Анджелис. 

Крис Пол наниза 29 точки за победителите, които почти пропиляха аванс от 14 точки в последните 4 минути и трябваше  да треперят до последно, но Джо Джонсън пропусна да изравни с трудна стрелба от тройката. Джаз вкараха само 41% от стрелбите си срещу 49% за Клипърс, което нямаше как да не окаже влияние.