Баскетболистите на Голдън Стейт вървят по стъпките на Кливланд и също на финал в конференцията след ново 4-0 в плейофите на НБА. Този път Уориърс се справиха с Юта и след 121:95 приключиха нещата. Те също като Кавалиърс остават без загуба до момента в елиминациите и третият пореден финал между двата тима изглежда все по-близо.

Голдън Стейт започна вихрено и набързо поведе с 12:3. Стрелбата на домакините не вървеше, докато калифорнийци действаха отлично и разликата започна да се вдига, като в края на периода стигна до 39:17 и всичко изглеждаше ясно.
 
Джазмените обаче не се предадоха. Те започтаха втория период със серия от 14:2 и въпреки че разликата остана около 15 точки след това, домакините вкараха последните 8 точки преди почивката, на която изоставаха само с 52:60.
 
Разликата падна до 62:68 в началото на третата част преди тройка и забивка на Кевин Дюрант да остави Уориърс с добър аванс. Гордън Хейуърд обаче държеше Юта в сблъсъка с точна стрелба. 

Решаващият момент бе в края на периода, който гостите завършиха със серия от 7:0, като Андре Игуодала наниза тройка за 93:79, след което за Юта нямаше връщане назад, а и домакините вкараха едва 6 точки за първите 6 минути на решаващата четвърт, което ги обрече на загуба. 

Разликата мина 20 точки, след което мачът се доиграваше. Стеф Къри поведе своя тим с 30 точки, Клей Томпсън напомни за себе си с 21, а Кевин Дюрант и Дреймонд Грийн помогнаха с 18 и 17 за убедителния триумф. Гордън Хейуърд водеше Джаз с 25, но получи твърде малка подкрепа. Като цяло обаче тимът направи много добър сезон.