Баскетболистите на Сан Антонио и Хюстън изиграха истинска класика от плейофите в НБА, след като Шпорите бяха тези, които ликуваха. 

Те спечелиха със 110:107 след продължение, за да поведат с 3-2 победи в серията и ще могат да приключат нещата в залата на Рокетс в следващия двубой. 

Успехът на домакините дойде, след като лидерът им Кауай Ленърд получи контузия  в глезена, стъпвайки върху крака на Джеймс Хардън и не игра в добавените 5 минути. Той завърши с 22 точки и 15 борби и твърди, че ще е готов за мач №6. 

В продължението нито един от отборите не отбеляза точка в първите 3 минути, след което Дани Грийн излезе на сцената. Той вкара 7 от 9-те на Сан Антонио,  включително кош с нарушение за 109:107, а след това и един наказателен удар. При последната възможност Джинобили направи ефектен чадър на Джеймс Хардън, който бе на път да опита изстрел за изравняване. 

Брадата приключи с 33 точки, 10 борби и 10 асистенции, но не успя да изведе отбора си до победа, въпреки че в средата на третата част гостите водеха с 9. В края на редовното време срещу него бе свирен спорен фаул в нападение, а при последната възможност Пати Милс вкара за домакините, но не успя да изстреля топката навреме. 

Австралиецът завърши с 20 точки, Ламаркъс Олдридж добави 18, а Джинобили и Симънс помогнаха с по 12 от пейката за победителите. Треньорът на Хюстън Майк ДиАнтони съвсем скъси ротацията си, като използва само 7 играчи, а титулярите му записаха над 40 минути на паркета. Ракетите вкараха 16 тройки, но от цели 48 опита. Те стреляха 40 пъти за 2 точки.