Баскетболистите на Голдън Стейт направиха невероятен обрат, за да останат без загуба в плейофите на НБА, печелейки за 9-и път поред. 

Те наваксаха пасив от 25 точки във втората част и от 23 в третата, за да спечелят със 113:111 срещу Сан Антонио и да поведат с 1-0 в серията. Калифорнийци ще бъдат домакини и в мач №2. 

Шпорите със сигурност съжаляват, че изпуснаха да победят, но е факт, че за последните 20 минути те играха и без лидера си Кауай Ленърд, получил нова контузия. 

Двубоят вървеше равностойно до средата на първата четвърт, въпреки че се виждаше, че стрелбата на домакините не върви. В един момент Шпорите не само че затегнаха защитата, но и заиграха страхотно в нападение. 

Ламаркъс Олдридж се разигра, Джонатан Симънс се включи добре от пейката и след серия от 14:2 в последните минути на първата четвърт, гостите се оттеглиха с аванс от 30:16 след 12 минути. 

Нова поредица, този път от 14:3 в началото на втория период вдигнаха аванса до невероятното 44:19. Уориърс бяха в шок! Все пак те успяха да се посъвземат и след открадната топка и тройка на Стеф Къри се приближиха до 32:46. На почивката обаче гостите водеха с 62:42. 

След нея Къри поведе своите с няколко тройки, но Сан Антонио имаше отговор. Лошото бе, че при една ситуация Кауай Ленърд стъпи върху крак на съотборник и получи болки в глезена, който контузи срещу Хюстън преди няколко дни. Секунди след това Кауай отново обърна глезена си, този път стъпвайки върху крака на Пачулия, след което напусна игра и се прибра в съблекалнята. 

По това време Сан Антонио водеше с 23 точки, но без Ленърд тексасци допуснаха срив. Голдън Стейт пък избухна с 18 поредни точки и се върнаха в мача. Впоследствие стана ясно, че Ленърд няма да се върне в игра заради травмата, а преди последния период Шпорите водеха с 90:81. 

В него домакините очаквано продължиха да топят пасива си, като Къри и Дюрант се разиграха. Те поведоха със 103:100, но Сан Антонио отговори с 6 поредни точки. Там дойде и ключовия момент. Две неточни стрелби на Уориърс завършиха с борби в атака и Къри изравни при третия опит с тройка. 

Последва пропуск на Симънс и кош и фаул срещу Дреймонд Грийн, а после и Къри вкара за 111:106. Сан Антонио отговори с 4 поредни точки, но с малко късмет Къри реализира за 113:110 9 секунди до сирената. Олдридж пропусна от крилото да изравни, а въпреки нарушението срещу Пати Милс домакините удържаха и спечелиха. 

Стеф Къри зъвърши с 40 точки, от които 7 тройки, а Кевин Дюрант добави 34. Клей Томпсън бе трагичен с 6, но това не се оказа фатално. За гостите Ламаркъс Олдридж вкара 28, а Кауай Ленърд приключи с 26, но участието му във втория мач е сериозно застрашено.