Баскетболистите на Олимпиакос детронираха ЦСКА Москва в нов драматичен мач между двата отбора от Евролигата. 

В полуфинален двубой гръцкия тим се наложи с 82:78 и стигна до битката за трофея. Така Олимпиакос отстрани носителя на трофея от миналата година за 4-и път в последните 6 сезона. 

Олимпиакос изоставаше в резултата през повечето време, като на няколко пъти разликата мина 10 точки. Точна стрелба отдалеч обаче, държеше тима в сблъсъка, който с 2 тройки в последните секунди на третата част стопи изоставането си само на 4 точки. 

Василис Спанулис, който нямаше кош от игра в първите 30 минути, наниза 10 точки в решаващия период и завърши с 14, за да се окаже отново ключова фигура за своя тим. 

Той даде и страхотен пас алей-уп към Кем Бърч, който заби и направи 76:73. Милош Теодосич изравни с тройка, но Ерик Грийн също отбеляза отдалеч 41 секунди преди сирената. 

След това сръбската звезда на ЦСКА, завършил с 23 точки, пропусна един наказателен изстрел, а след това и нова тройка, с която можеше да изведе отбора напред 8 секунди преди края. Два наказателни удара на Грийн секунда до сирената решиха всичко.