Фенербахче направи решителна крачка към мечтаната титла от Евролигата, след като във втория полуфинал в Истанбул спечели срещу Реал Мадрид с 84:75. Така турският състав ще играе в неделя на финала срещу Олимпиакос. 

Хората на легендарния треньор Желко Обрадович доминираха през цялото време и напълно заслужено победиха. Те спечелиха борбите с 33-21, а в асистенциите водеха с 24-14, което обобщава случилото се на паркета. Наставникът има 8 титли от надпреварата с 4 различни отбора, а сега е на път да триумфира и с още един състав. 

Здравата защита на домакините им помогна да отворят аванс от 17:7 още в първата четвърт. Реал допускаше много грешки, а и изпитваше затруднение в нападение. 

Във втората част след 3 поредни тройки гостите се приближиха до 26:24, но Фенерите не се стреснаха и отново успяха да отворят аванс, който бе 44:34 на почивката. 

След нея авансът достигна 15 точки, но с няколко тройки Джейси Каръл опитваше да държи испанците в сблъсъка. Предимството на турския състав обаче бе сериозно във всеки един аспект и разликата пак се вдигна до 14 точки. 

В последната четвърт ситуацията не се промени, като благодарение на Екпе Удо, направил невероятен мач с 18 точки, 12 борби и 8 асистенции, Фенербахче остана напред до края и постигна страхотна победа.  Богдан Богданович добави 14, а Ян Весели и Никола Калинич помогнаха с по 12. За Реал единствено Серхио Юл бе на ниво с 28.