Баскетболистите на Фенербахче постигнаха мечтата си и спечелиха първата си титла в Евролигата, след 80:64 над Олимпиакос. 

В Истанбул домакините бяха по-добри от съперника и хвърлиха в екстаз феновете си, които не спряха да ги подкрепят неистово през цялото време. 

За треньора Желко Обрадович това е 9-а титла на Стария континент, като той я постига с 5-и различен отбор. Преди това го направи с Партизан, Ховентут, Реал Мадрид и Панатинайкос. 

Фенерите отвориха добър аванс от 26:18 след първата четвърт, след като Никола Калинич вкара в нея 12 от своите 17 точки. 

В типичен стил обаче, гръцкия състав не допусна разликата да се увеличи, като на почивката тя бе 5 точки и се запази такава до средата на третия период. След това дойде и ключовия момент, тъй като след няколко добри защити Фенербахче вкара 8 поредни точки, за да дръпне с 57:44 и това се оказа решаващо. 

Разликата скочи до 68:50 в началото на последния период и след това двубоят се доиграваше. Богдан Богданович също вкара 17 точки за победителите, а Луиджи Датоме добави 11. Отново най-добър обаче бе Екпе Удо с 10 точки, 9 борби, 4 асистенции и 5 чадъра при общ коефициент на представяне от 29. 

За Олимпиакос Кем Бърч се отчете с 14 точки, а Василис Спанулис остана само с 9. Фенербахче доминираше в борбите с 40-30, което също оказа влияние.