Баскетболистите на Голдън Стейт продължават победния си ход, след като спечелиха със 120:108 като гости срещу Сан Антонио и поведоха с 3-0 във финала на Запад. 

Уориърс остават без поражение в елиминациите, като печелят първите си 11 мача в тях. Те могат да приключат нещата още в следващия двубой, който ще бъде във вторник сутринта. 

Шпорите отново играха без Кауай Ленърд и стояха добре в първите 20 минути на мача. След това обаче класата на Голдън Стейт си каза думата. 

Голямата изненада в началото на мача бе силното представяне за гостите на Джавел Макгий, който замени сред титулярите контузения Заза Пачулия и се отчете с 11 точки в първите 7 минути, за да завърши с 16 за едва 13 минути на паркета. 

Уориърс отвориха известен аванс, но силна игра от домакините им помогна не само да наваксат изоставането си, но и да поведат с 33:29 след първата част. В нея обаче те загубиха и Дейвид Лий, който напусна с контузия. 

Тексасци останаха напред до средата на втория период, след което двубоят тръгна кош за кош. Гостите обаче избухнаха със серия от 12:0 за 3 минути, която им помогна да дръпнат с 64:55 на почивката. 

След нея разликата падна до 74:71, но тогава на сцената излезе Кевин Дюрант, който наниза 19 от своите 33 точки именно в третия период, авансът стана 98:80 и на практика всичко за домакините приключи. 

Те успяха в последната част да стопят пасива си 103:95, но 10 поредни точки за калифорнийци убиха интригата тотално. Гостите успяха в 55% от стрелбите си, като Стеф Къри помогна с 21 точки, а Клей Томпсън добави 17. За домакините неостаряващият Ману Джинобили наниза 21 от пейката, а Олдридж вкара 18, но пак не бе особено ефективен.