Ако в Бостън Селтикс са имали някакви надежди за обрат в серията срещу Кливланд те със сигурност са се изпарили след новината, че лидерът на отбора Айзея Томас няма да играе повече през този сезон. 

Гардът пропусна второто полувреме на втория мач, загубен с 86:130 и сега се оказа, че е възобновил травма в десния хълбок, така че ще пропусне остатъка от елиминациите. 

Направилия невериятен сезон баскетболист първоначално пострада още в средата на март, а миналата седмица проблемът отново излезе на преден план в мач с Вашингтон Уизърдс. 

„Айзея работи неуморно, за да се справи с контузията, още при нейното появяване, но тя се влоши и за да избегнем по-сериозно увреждане не можем да му позволим да продължи” заяви лекарят на отбора Брайън МакКиън. 

По този начин всичко за Келтите приключва, тъй като те губят с 0-2 срещу Кливланд и сега ще гостуват два пъти поред в залата на шампионите. 

Томас така или иначе направи фантастичен сезон, като приключи с по 28,9 точки и 5,9 асистенции през редовната кампания, а след това помогна на отбора да елиминира Чикаго и Вашингтон и да стигне до финала на Изток и то след лична трагедия, при която загуби сестра си.