За трета поредна година баскетболистите на Голдън Стейт ще бъдат част от големия финал в НБА. 

Уориърс довършиха обезкървения тим на Сан Антонио след 129:115 и 4-0 в серията, като записаха 12-ата си поредна победа в елиминациите. Те най-вероятно ще играят с Кливланд във финала, който ще започне другата седмица. 

И в този мач, както и в предишните два, нямаше кой знае каква интрига. Стеф Къри наниза 36 точки, от които 5 тройки, а Кевин Дюрант помогна с 29 за триумфа и стигна до втория си финал в кариерата. 

Мачът тръгна лошо за домакините още от началото, след като те започнаха с 3 от 16 от игра. Голдън Стейт естествено с възползва и набързо дръпна с 21:7. След първата част резултатът бе 31:19, като Стеф Къри имаши 13 точки. 

Във втората гостите останаха напред, като всеки път, когато разликата паднеше до 7-8 точки, много бързо биваше увеличавана. Кевин Дюрант набързо натрупа 18 точки до почивката при 7 от 9 от игра, Къри също вкара толкова за полувремето, като паузата дойде при 65:51 за Уориърс, които имаха изумителните 60% успеваемост при стрелбата си срещу едва 35% за Шпорите. 

След почивката нещата не се промениха особено. Разликата скочи до 22 точки, преди да бъда намалена на 10 при 85:75. Уориърс обаче пак вдигнаха темпото с 10 поредни точки, за да откажат съперника от мисълта за обрат, след което мачът се доиграваше. 

Гостите завършиха с 56% успеваемост при стрелбата си, взеха борбата с 53-41 и направи 33 асистенции. Кайл Андерсън водеше тексасци с 20 точки, а Ману Джинобили вкара 15 при вероятно последното си участие в кариерата в лигата и в края бе изпратен с бурни аплодисменти. 

Легендарният аржентинец не е обявил официално какво ще прави, но предвид това, че в края на юли ще стане на 40 години, вероятността да приключи е много вероятна.