ЛеБрон Джеймс продължава да твори история, а Кливланд вече мисли за третата поредна битка във финала срещу Голдън Стейт Уориърс. 

Краля наниза 35 точки, за да се превърне в най-добрия реализатор в плейофите, като изпревари легендата Майкъл Джордън и изведе Кавалиърс до победа със 135:102 и победа с 4-1 в серията. 

ЛеБрон наниза тройка от крилото в третата четвърт, за да изпревари Въздушния, като приключи мача с 5995 точки. Рекордът на Джордън от 5987 остана  в продължение на 19 години. 

„Винаги съм казвал, че да бъда поставян редом до най-великите, а какво остава до най-великия като Майк, е чест за мен и признание за това, което съм постигнал в играта“ коментира ЛеБрон, чийто тим не остави шансове на Селтикс и доминираше през цялото време. 

Домакините поведоха само веднъж в мача – с тройка на Маркъс Смарт за 3:0 в самото начало, след което обаче шампионите реализираха 12 поредни точки и не погледнаха назад, като отвориха аванс от 43:23 малко преди края на периода, след което контролираха двубоя. 

Кайри Ървинг помогна с 24 точки, а гостите успяха в 56,5% от стрелбите си, като нанизаха 19 тройки от 41 опита. Бостън бе ясно, че няма шансове, въпреки че спечели един от мачовете. 

Така в крайна сметка за първи път в историята два тима ще се срещнат три пъти поред на финал. Кливланд загуби един мач до момента в елиминациите, а Голдън Стейт нито един. Уориърс ще имат домакинско предимство, като серията започва следващия петък, от 4,00 часа сутринта българско време.