Александър Везенков изигра силен мач от плейофите в испанския баскетболен шампионат и помогна на Барселона да изравни резултата в серията с Валенсия след 91:79 у дома. 

Каталунците бяха загубили тежко първия мач от плейофите, но сега отговориха подобаващо и доведоха нещата до решаващ трети двубой в събота в залата на Оранжевите. 

Везенков пропусна и четирите си изстрела от тройката, но завърши с 13 точки, като бе 5 от 8 при стрелбата за 2 точки. Той добави и 5 борби за почти 29 минути игра, като завърши с коефициент на полезно действие от 13. 

Вдъхновение за домакините обаче се оказа гардът Алекс Ренфроу, който влезе от пейката и се отчете с 16 точки и КПД от 21. Той блесна във втората част, която се оказа решаваща, тъй като бе спечелена от домакините с 29:13 и те поведоха със 17 точки на почивката, след което не бяха застрашени. 

Маркус Ериксон реализира 12, а Виктор Клавер добави 11 точки за триумфа. Важно за домакините бе и предимството им в борбите с 31-23, като те овладяха 11 топки в нападение. За гостите Жоан Састре наниза 17, а Рафа Мартинес добави 15 точки, но важни играчи като Томас, Дио и Дублевич разочароваха.