Звездата на Голдън Стейт Кевин Дюрант отхвърли твърденията, че с преминаването си в отбора от Калифорния е нарушил равностойността в НБА. 

Крилото помогна на Уориърс да завърши с най-добри показатели в редовния сезон, а в плеофите тимът спечели 3 поредни серии с по 4-0, за да стигне до нов финал срещу Кливланд, който приключи втори на Изток, но в елиминациите е 12-1. 

Дюрант бе обвинен от мнозина, че е напуснал Оклахома Сити в търсене на шампионски пръстен, само че по същата логика преди няколко години подобно нещо направи ЛеБрон Джеймс, за да отиде в Маями. 

„Така излиза, че аз съм виновен за това, че Орландо не се е класирал за плейофите 5-6 години, така ли? Или че аз съм причината за това, че Бруклин даде първия си избор от драфта на Бостън? Не мога да играя за всеки отбор и няма как да превърна всички тимове в претенденти“ коментира Дюрант пред „Ю Ес Ей Тудей“. 

Според Дреймонд Грийн третия пореден финал между Голдън Стейт и Кливланд е отлично за Лигата. „Мнозина не  оценяват, че това са два големи отбора, които са на много високо ниво. Те не разбират, че стават свидетели на нещо велико, защото е сблъсък на велики играчи“ каза той. 

Дюрант отново твърди, че изобщо не съжалява за решението си. „Много хора ме критикуваха, но това не оказа никакво влияние върху най-важното, а именно да да играя баскетбол, да се наслаждавам и да се опитвам да стана по-добър. Абстрахирах се от тези неща и просто се съсредоточих в играта“ изтъкна той.