Баскетболистите на Валенсия сложиха край на разочароващия сезон на Барселона, като спечелиха с 67:64 решителния трети мач от 1/4финалната серия и се класираха за полуфиналите след триумф с 2-1. 

Двубоят бе напрегнат и драматичен, като се реши в последните секунди, а каталунците могат да съжаляват, защото имаха шанс да го спечелят, но пропуски във важните моменти не им позволи да го направят. 

Силни първи минути помогнаха на Валенсия да дръпне с 15:3, но след това Барса успя да стопи по-голямата част от изоставането си. 

Разликата бе 5 точки след първата четвърт и на почивката, като след нея каталунците се приближиха дори до точка, но така и не успяха да поведат. Въпреки това двубоят вървеше абсолютно равностойно, като Тайрис Райс играеше силно за каталунците, които в края пропуснаха важни стрелби и наказателни удари. 

Алекс Ренфроу не успя да реализира от тройката 19 секунди преди сирената, а с това не успя и да даде аванс на отбора си, тъй като резултатът бе 66:64. Хуан Састре реализира един наказателен изстрел, а след това Райс не успя да изравни с две доста трудни стрелби отдалеч, което сложи край на кампанията за Барса. 

Александър Везенков започна като титуляр, но не влезе добре в мача. Той завърши само с 2 точки, като отново имаше проблеми с нарушения и това попречи на играта му в защита. Някои от важните играчи на Барса също получиха доста фалове, някои от които доста спорни и това оказа влияние в края. 

Трима играчи на Валенсия завършиха с двуцифрени показатели, като Фернандо Сан Еметерио се отчете с 13, а Боян Дублевич с 10, но и цели 15 борби. Домакините доминираха при овладените топки с 42-28, което сериозно наклони везните в тяхна полза.