Лидерът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри е готов да се представи много по-добре в предстоящите финали в сравнение с миналогодишните, когато определено не бе на най-доброто си ниво. 

Калифорнийци ще излязат за трети път поред срещу Кливланд, като битката за титлата в НБА ще стартира в петък в 4,00 часа сутринта българско време и гардът знае, че от него ще зависи много. 

Той не е забравил една конкретна грешка в мач №7 през 2016-а, когато 5 минути преди края даде пас зад гърба, който се оказа неточен, а тимът му не вкара точка в последните 4 минути и 39 секунди на двубоя, за да загуби короната. 

„Зная, че това не бе добър пас и все още често се сещам за него. Една такава неточност може да бъде решаваща и в тези мачове е от ключово значение да правиш правилните неща. Затова започнах този сезон с идея да бъда по-сигурен при владеенето на топката” коментира Къри, който определено играе силно през тази година. 

Той има средно по 28,6 точки, при 50% успеваемост при стрелбата в плейофите и 3,3 грешки, в сравнение с по 22,6 точки, 40% стрелба и 4,2 грешки в миналогодишните финали. 

„Наистина не играх добре като цяло във финалите миналата година, но оставам уверен в способностите си. Аз съм най-големия си критик и ще се опитам да остана солиден, какъвто съм до момента в елиминациите. Това ще бъде най-важното и към това ще се стремя” категоричен е Къри.