ЛеБрон Джеймс видя подобрение в представянето на Кливланд, но отчете, че то трябва са бъде още по-голямо, ако Кавалиърс искат да надвият Голдън Стейт. 

Шампионите отново загубиха със сериозна разлика и както и миналата година се връщат у дома при пасив от 0-2. Те обаче не губят надежда за обрат. 

„Мисля, че през по-голямата част от мача изпълнявахме плана си по максимално добър начин. Действахме много по-агресивно и повишихме във физическо отношение играта си. Принудихме ги да допуснат 20 грешки, но въпреки това те ни биха лесно, така че явно трябва да играем още по-добре“ коментира Краля, който се отчете с трипъл-дабъл, но той не бе достатъчен. 

„Не гледам много към миналото. За мен най-важно е настоящето, така че просто трябва да разберем какво трябва да направим, за да сме по-силни в следващия двубой“ добави Джеймс, който определено има нужда от подкрепа, тъй като Кайри Ървинг бе едва 8 от 23 от игра, а Тристан Томпсън и Джей Ар Смит бяха твърде пасивни. 

„Трябва да направим така, че още от началото Кайри да влезе в ритъм, тъй като той е много важна част от успехите ни в последните години. Пропусна при ситуации, при които сме свикнали да бележи, но и защитата на съперника бе доста солидна“ коментира още ЛеБрон.