Треньорът на Кливланд Кавалиърс Тайрон Лу не планира промени в играта и състава, въпреки двете сериозни загуби от Голдън Стейт във финалната серия на НБА. 

Наставникът демонстрира спокойствие преди мач №3 в Охайо в четвъртък рано сутринта българско време, макар че шампионите бяха сериозни надиграни и при двете си визити в Оукланд. 

До този момент изглежда, че голямото предимство на Уориърс е бързото темпо, но според Лу отборът му също може да играе по такъв начин. Той потвърди, че Джей Ар Смит ще запази мястото си в титулярния състав, въпреки че в първите два мача е със стрелба от игра 1 от 6, има 2 борби, 0 асистенции, откраднати топки и чадъри. 

„Ако стреляме от добри позиции и не губим топката, не давайки на съперника шансове за бързи нападения, тогава можем да се справим. Това е нашата игра и ние няма да се променим само заради противника. Вярвам, че можем да играем, както през миналата година, въпреки че мнозина не вярват в това. В крайна смета това сме ние“ коментира Лу. 

Статистиката показва, че в своята 14-годишна кариера ЛеБрон Джеймс и неговите отбори са имали средно по 90,6 притежания на мач. За първите две срещи Кавс са били с по 105,5 на двубой, което е много голяма разлика. Лидерът на Кливланд също смята, че отборът ще продължи да играе в бързо темпо. 

„Ние е можем да играем бавен баскетбол. Стигнахме дотук, защото играхме по своя начин. Спечелихме много мачове по този начин, така че няма да се променим“ изтъкна ЛеБрон.