След невероятното си представяне до момента в плейофите печелейки всичките си 14 мача, феновете на баскетбола вече смятат, че Голдън Стейт ще стане първият тим стигнал до титлата без да загуби мач, постигайки баланс 16-0 в елиминациите. 

Уориърс разбиха Кливланд на два пъти у дома, но сега серията се мести в залата на шампионите, където ЛеБрон Джеймс и компания ще бъдат готови да отговорят. 

Затова и Дреймонд Грийн споделя, че отборът мисли единствено за титлата и за нищо друго, научавайки си урока от миналата кампания, когато хвърли доста усилия, за да постави рекорд от 73 победи през редовния сезон, но след това отстъпи в битката за трофея. 

„Вече сме си научили урока и няма да допуснем грешката от миналата година, когато обръщахме внимание на много други неща. Ако завършим без загуба разбира се ще бъде страхотно, но така или иначе титлата е тази, която се помни, така че само тя има значение“ заяви Грийн, който бе подкрепен и от Стеф Къри. 

„Ние не преследваме този рекорд и мислим само за следващото препятствие, което ще бъде изключително трудно за преодоляване. В исторически план често имаме сериозни проблеми в мач №3 от плейофните серии, особено в Кливланд, така че идеята е да бъдем на достатъчно добро ниво, за да можем да спечелим. 16-0 няма значение“ каза той. 

„Целта ни е сега да сме 15-0. Не забравяме случилото се миналата година и сме пределно концентрирани“ добави треньорът Стив Кър, чийто тим падна с 90:120 в мач №3 през 2016. Третият сблъсък е утре от 4,00 часа сутринта българско време.