Баскетболистите на Кливланд Кавалиърс очаквано бяха разочаровани, след като не успяха да защитят титлата си и загубиха с 1-4 финалната серия в НБА срещу Голдън Стейт, но и не смятат, че разликата е била чак толкова голяма. 

„В нито един момент не смятах, че сме били надиграни, докато в един момент погледнах към таблото и видях, че остава минута и 20 секунди, а губим с 13. Смятам обаче, че ние оставихме всичко на паркета, но за съжаление то не бе достатъчно“ заяви Леброн Джеймс, който стана първият със средно трипъл-дабъл във финалите. 

„Те са страхотен отбор, който ние победихме миналата година, но след това те свършиха прекрасна работа по отношение на селекция и това им донесе резултат. Надявам се, че ние ще бъдем в състояние отново да ги срещнем през следващия сезон“ добави той. 

„Не мисля, че разликата е голяма“ заяви треньорът Тайрон Лу. „Играхме добре във всеки мач, но срещу силни съперници не можеш да си позволиш загуби както тази в мач №3. Когато имаш шанс да ги биеш, трябва да го направиш“ добави той. 

„След като изпуснахме мач №3 това до голяма степен се оказа ключово. Знаехме, че идвайки в тази зала ще бъде трудно, но бяхме с правилната настройка. Борихме се, но те просто бяха по-добри и ни победиха“ изтъкна още наставникът на Кавалиърс. 

„Те са наистина невероятен отбор. Сега ни победиха, но съм сигурен, че ние ще се върнем и ще бъдем готови да им дадем битка отново“ каза Кайри Ървинг, който получи удар в коляното и пропусна и 6-те си стрелби в последната част на мач №5, който Кавс загубиха със 120:129.