Празненствата след  спечелената от Голдън Стейт титла в НБА продължават, но в отбора мислят и за бъдещето. 

През това лято 10 играчи биха могли да изберат да станат свободни агенти, но лидерите Кевин Дюрант и Стеф Къри са сигурни, че ядрото на тима ще се запази. 

„Това е специална група играчи. Разбира се знаем, че баскетболът е и бизнес и нищо не е сигурно, но вярвам, че можем да направим така, че всички да бъдем заедно и през следващия сезон. Това е целта“ заяви Дюрант. 

Най-полезният играч от финалите има опция да стане свободен агент, но вече изрази желание да взима по-малко, за да се запази състава. Стеф Къри се очаква да подпише максимален контракт за 5 години срещу 205 милиона долара, а от другите играчи приоритет ще бъде запазването на Андре Игуодала и Шон Ливингстън. 

„Вече мисля за бъдещето, но както казах и преди искам да бъда тук. Спечелихме титлата, но искаме да го направим отново и да преживеем пак тази огромна радост“ добави Кей Ди. 

„Би било фантастично да останем заедно. Това, което изградихме тук е наистина специално и не искаме то да свърши. Всяка част от екипа е от значение и ние искаме да сме претенденти за титлата през всеки един сезон. В крайна сметка обаче става въпрос за бизнес и трябва да се взимат решения“ коментира Къри. 

„Ние знаем кое е най-доброто за нас, но и за отбора и ще направим всичко по силите си, за да останем заедно. Аз съм с тази настройка, Кей Ди също“ добави гардът, който също изигра фантастични финали, като записа по 26,8 точки, 8 борби и 9,4 асистенции средно на мач.