Баскетболистите на Голдън Стейт отпразнуваха с грандиозен парад по улиците на Оукланд спечелената титла в НБА. 

Уориърс стигнаха за втори път до върха в последните 3 сезона, като победиха на финала Кливланд с 4-1 победи и си върнаха загубения трофей през 2016-а. 

Около милион и половина фенове излязоха, за да поздравят играчите и да видят отново купата „Лари О’Брайън“. По традиция играчите бяха качени върху няколко открити автобуса, а всеки от тях и треньора Стив Кър казаха по няколко думи и обещаха догодина отново да изживеят подобна радост. 

„За мен това означава всичко. Надявам се, че ще можем да изживеем още подобни моменти. Благодаря ви“ заяви Кевин Дюрант, който изигра невероятни финали и стигна да първата титла в кариерата си. 

„Помня много добре къде бях по това време миналата година и чувството определено не бе приятно. След всичко което преживяхме обаче, днешния ден е още по-хубав“ изтъкна Стеф Къри. 

В типичен стил Дреймонд Грийн не пропусна да се заяде със съперника Кливланд, след като се появи с тениска с надпис „Quickie“, а главната буква бе изписана по начина, по който стои върху „Куикън Лоунс Арина“ – залата на Кавалиърс. 

„Определено бе бързо“ заяви Грийн, който по традиция бе център на внимание, а освен това заяви, че именно ЛеБрон Джеймс е започнал суперотборите с преминаването си в Маями през 2010-а.