Легендарният тим на ЛА Лейкърс продължава с опитите да тръгне отново към върха в НБА и в резултат Меджик Джонсън взе решение за раздяла с един от младите и обещаващи играчи  - ДиАнджело Ръсел. 

Гардът бе трансфериран в Бруклин Нетс заеднос центъра Тимофей Мозгов, а в замяна калифорнийци взеха Брук Лопес и избор под №27 от тазгодишния драфт. 
    
Идеята на сделката за Лейкърс е да се освободят пари през следващото лято, тъй като Лопес, който трябва да получи 22,6 милиона долара за предстоящия сезон, тогава ще бъде свободен агент. 

Така тимът ще има около 60 милиона долара свободни през 2018-а, които ще може да инвестира в силни играчи. Един от тях може да бъде Пол Джордж, който обаче може да се озове в тима от родния си град още сега, тъй като разговорите с Индиана Пейсърс продължават. 

Калифорнийци предлагат за него други двама обещаващи таланти – Джулиъс Рандъл и Джордън Кларксън, както и изборите №27 и №28 от Драфта. Индиана обаче иска да получи избор №2, под който Езерняците се очаква да вземат Лонзо Бол, но от отбора от Ел Ей не са склонни да се разделят с него. 

Ръсел записа по 15,6 точки и 4,8 асистенции през изминалата кампания и мнозина очакват да се превърне в една от суперзвездите на Лигата, но това явно няма да стане с екипа на Лейкърс.