В нощта на Драфта в НБА Чикаго Булс се раздели все пак с лидера си Джими Бътлър, само че изненадващо може би за мнозина го прати в Минесота. 

Крилото бе спряган за Кливланд и Бостън, но в крайна сметка ще играе с младите звезди Карл-Антъни Таунс и Андрю  Уигинс в стремежа на Вълците да стигнат до плейофите. 

Заедно с него Минесота получи и избор №16 от Драфта Джъстин Патън, докато към Биковете поеха гардовете Крис Дън и Зак ЛаВин, който е двукратен шампион по забиване, както и избор №7 от Драфта центърът Лаури Марканен. 

„Ние вървим в определена посока и трябва да бъдем дисциплинирани и търпеливи. Ще постигнем обаче целите си с млади играчи. Решението не бе лесно, тъй като се разделяме с играч, когото много харесваме, но това е цената на промяната на приоритетите“ заяви генералният мениджър на Чикаго Джон Паксън. 

Бътлър отново се събира с треньора Том Тибодо и след като записа по 23,9 точки и 6,2 борби през последния сезон, Минесота със сигурност ще се превърне в много сериозен претендент за участие в елиминациите.