След 4 сезона с малко победи и без плейофи ЛА Лейкърс вече има новото си лице, който ще поведе тима напред в лицето на избрания под №2 от Драфта Лонзо Бол. 

Така гардът бе представен от легендата Меджик Джонсън, който преди месеци стана президент на баскетболните операции в отбора. 

„Той е човек, който вярвам, че ще ни върне там, където ни е мястото и очаквам екипът му да види в залата един ден. Притежава данни да бъде велик и ние трябва да му помогнем да покаже потенциала си“ заяви Джонсън, което ясно показа големите очаквания, с които е натоварен Бол. 

„Това определено е добра цел, която със сигурност ще преследвам. В крайна сметка ще играя баскетбол, което съм правил през целия си живот и съм сигурен, че ще бъде приятно“ коментира самият играч, който според баща си ще се превърне в легенда. 

„Ние искаме да печелим титли, но за целта трябва да вземем правилните хора и да действаме стъпка по стъпка. Не съм луд. Зная, че ще ни трябва време, за да направим това, но съм сигурен, че ще успеем. За да имаш силен тим, трябва да разполагаш с лидер, който разполага с невероятно баскетболно IQ и съм сигурен, че имаме такъв човек в лицето на Лонзо“ добави Меджик. 

Както е известно бащата на Бол – ЛаВар, който се прочу с това, че не спира да се хвали със способностите на сина си, вече обеща, че Езерняците ще се класират за плейофите още в първия сезон на Лонзо в отбора.