Сезонът в НБА завърши наскоро, но първата голяма сделка за новата кампания вече е факт. 

Американските медии съобщиха, че гардът на ЛА Клипърс Крис Пол преминава в Хюстън, където ще оформи тандем с Джеймс Хардън в стремежа на Ракетите да се конкурират с Голдън Стейт. 

Плеймейкърът на тима от Ел Ей бе на път да се откаже от опцията да удължи договора си с Клипърс и да стане свободен агент, но след разговори с отбора се съгласи да я потвърди, като по този начин даде възможност на калифорнийци да го трансферират и да получат в замяна няколко играчи. 

А те ще бъдат солидният защитник Патрик Бевърли, добрият реализатор Лу Уилямс, крилата Монтрезъл Харел и Сам Декър, както и ДеАндре Лигинс, Тим Куотърман и Райън Кели, които идват след сделки с Далас, Портланд и Атланта, както и избор от първия кръг на Драфта през 2018-а. 

Основна движеща сила при сделката е било желанието на Пол да се събере с Хардън и поради тази причина той също е направил компромис, а Клипърс са се договорили с тексасци, които миналия сезон стигнаха до втория кръг на плейофите. 

Пол е 9-кратен участник в Мача на Звездите, много солиден защитник, като има по 18,7 точки, 9,9 асистенции и 2,3 откраднати топки в кариерата си. Сега големият въпрос ще бъде как ще се сработи с Хардън, който прегърна ролята на плеймейкър при Ракетите. 

Счита се, че след като сделката за Пол, който официално се сбогува с Клипърс, бъде завършена, Хюстън ще насочи вниманието си към звездата на Индиана Пол Джордж, чието бъдеще остава предмет на спекулации.