Бившите съотборници в Оклахома Сити Тъндър Ръсел Уестбрук и Кевин Дюрант бяха в центъра на вниманието при връчването на спортните награди ESPY. 

Гардът взе приза за най-добър спортист, след като направи невероятен сезон, в който завърши със средно трипъл-дабъл на мач и логично бе избран за МВП на кампанията. 

Негови конкуренти бяха бейзболистът Крис Брайънт, хокейният идол на Питсбърг Сидни Кросби и легендата в плуването Майкъл Фелпс. 

„Просто е невероятно да бъда на тази сцена в такава компания. Благодарен съм и силно развълнуван“ заяви Уестбрук. 

Дюрант, който напусна Тъндър и стана шампион с Голдън Стейт, получи приза за най-силно представяне във финали, след като завърши с по 35,2 точки, 8,4 борби и 5,4 асистенции в битката с Кливланд. 

Уориърс спечелиха наградата за най-добър отбор, след като стигнаха до титлата с баланс 16-1 в плейофите, като призът бе получен от Стеф Къри и Заза Пачулия. 

За най-добър момент бе определена първата титла на Чикаго Къбс в бейзбола от 108 години, след като тимът надви Кливланд в епична 7-мачова битка. 

За най-добър мач бе определен финалът за Супербол и драматичния триумф на Ню Ингланд над Атланта с 34-28 след продължение.