Сагата около бъдещето на Кармело Антъни може да получи неочакван обрат, след като Портланд влиза в борбата за него и звездите на отбора Деймиън Лилард и Си Джей Маккълъм твърдят, че опитват да го убедят да дойде в отбора. 

Приоритетът на крилото продължава да бъде Хюстън, но лидерите на Пионерите са на мнение, че могат да го убедят да пристигне в щата Орегон и дори са говорили с него, като баскетболистът бил заинтригуван от подобна възможност. 

„Той може да ни помогне много, а и ние на него също. Желанието му е да играе в плейофите и да бъде в силен тим, а с него ние ще се превърнем в отбор от Топ 3 в конференцията“ заяви Маккълъм. 

„Говорих с него и той знае, че не само отбора, но аз лично и Си Джей искаме да дойде при нас“ добави Лилард, който въпреки че два пъти поред бе пренебрегнат за Мача на Звездите, е сред топ-играчите в Лигата. 

„Кармело иска да играе с приятелите си Крис Пол или ЛеБрон, но ние също сме добра опция“ каза още Маккълъм, който през уикенда дори публикува снимка на Антъни с екипа на Трейл Блейзърс. 

Досега се считаше, че Портланд може да е един от отборите, който да участва в евентуална сделка с Ню Йорк и Хюстън, която да прати Мело при Ракетите, но според информациите това ще стане само ако Пионерите бъдат сериозна опция за крилото.