Една от най-големите звезди в НБА Кайри Ървинг шокира феновете на Кливланд, след като стана ясно, че е поискал да бъде трансфериран в друг тим. 

Според ESPN гардът е направил това още миналата седмица при разговор със собственика Дан Гилбърт. Твърди се, че като основна причина Ървинг е изтъкнал желание да бъде централна фигура, докато сега е ясно, че е в сянката на ЛеБрон Джеймс. 

„Имахме разговор с ръководството, на който обсъждахме доста неща. Тези дискусии обаче са между нас и ние не смятаме да разкриваме подробности” заяви агентът на баскетболиста Джеф Уечслър. 

Според американските медии вече са обсъждани различни дестинации за играча, като се счита, че засега поне с най-големи шансове е да отиде в Сан Антонио Спърс. Ню Йорк, Маями и Минесота също са варианти. 

От Никс определено са силно заинтересувани да привлекат Кайри, като евентуалната сделка със сигурност ще прати Кармело Антъни в Кливланд. Засега обаче не е ясно как Кавс гледат на подобна възможност. 

Ървинг се утвърди като един от най-добрите играчи в Лигата, след като бе взет под №1 през 2011-а и след първи 3 губещи сезона с Кливланд ситуацията се промени след завръщането на ЛеБрон и последваха 3 поредни финала и титла през 2016-а. 

През миналия сезон той записа по 25,2 точки и 5,8 асистенции на мач, а в кариерата си има средно по 21,6 точки и 5,6 паса. От настоящия му контракт с отбора има още 3 години, за които ще получи 60 милиона долара, но последният сезон е негова опция.