Суперзвездата на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс ще остане верен на тима, въпреки очакваните сътресения в него. 

Очакваната раздяла с Кайри Ървинг, а потенциално и с Кевин Лав, доведе до спекулации, че крилото също може да поиска да си тръгне. 

В договора му има клауза, която забранява да бъде трансфериран, но според американските медии ЛеБрон няма да поиска тя да отпадне и със сигурност  ще изиграе новия сезон с екипа на Кавс. 

Въпросът е, че през следващото лято той би могъл да стане свободен агент и да се откаже от 35-те милиона долара, които може да вземе за сезон 2018-19, което според мнозина почти сигурно ще се случи, като от сега има слухове, че ще премине в ЛА Лейкърс. 

Джеймс изведе Кливланд до три поредни финала в Лигата и до мечтаната титла през 2016-а, след като се завърна през 2014-а и за следващата кампания независимо от обстоятелствата, той ще  изпълни задълженията си. 

Въпреки че е силно разтърсен от желанието на Кайри да си тръгне и недоволен от  действията на собственика Дан Гилбърт, Краля ще бъде отдаден на каузата на Кливланд през новия сезон и ще опита да изведе отбора до четвърти пореден финал в НБА.