Бившият МВП в НБА Дерик Роуз ще играе през следващия сезон в Кливланд, след като се договори да подпише за една година с тима. 

Гардът ще получи минималните 2,1 милиона долара, които Кавалиърс имаха право да му предложат и се очертава като много добър заместник на напускащия Кайри Ървинг. 

Роуз преговаря и с ЛА Лейкърс, но първият му избор винаги е бил Кливланд, тъй като така ще е близо до семейството си в Чикаго. Неговото идване в тима е отлична новина за феновете, които със сигурност са притеснени от очакваната раздяла с Кайри. 

ЛеБрон Джеймс също е убедил опитния Роуз да подпише с Кавс и вече го приветства с добре дошъл в Туитър. 28-годишният играч записа по 18 точки за Ню Йорк през миналата кампания и сега отново ще има шанс да се бори за титлата. 

В същото време бившият му съотборник в Чикаго Пау Гасол се разбра за нов 3-годишен договор със Сан Антонио срещу 48 милиона долара. Испанецът има 16 сезона зад гърба си в Лигата, като през миналия записа по 12,4 точки и 7,8 борби за Шпорите, които преди него взеха Руди Гей, Брандън Пол и Жофри Ловерн.