Шампионът на НБА Голдън Стейт вече има пълен състав от 15 играчи за сезон 2017-18, след като стана ясно и че Джавел Макгий ще преподпише за една година. 

Центърът, който бе приеман с насмешка заради честото си попадане в рубриката на Шакил О’Нийл за гафове „Шактин а Фуул“, направи отлична минала кампания и възроди кариерата си. 

Той носеше много енергия на отбора от пейката и за по-малко от 10 минута в редовния сезон се отчете с по 6 точки и 3 борби. В плейофите запази показателите си, като бе високо ценен от треньора Стив Кър и заради уменията си в защита. 

В един от мачовете срещу Сан Антонио на финала на Запад, Макгий започна титуляр и наниза 16 точки за 13 минути, получавайки много похвали за играта си като цяло. 

Надеждите му бяха, че ще получи предложение от друг тим през това лято за повече пари, но след като това не се случи, 29-годишният играч ще остане в Голдън Стейт срещу минимално възнаграждение от над 1 милион долара. 

Така Голдън Стейт запази на практика целия си шампионски отбор, след като освен суперзвездите Стеф Къри и Кевин Дюрант, Шон Ливингстън, Дейвид Уест, Андре Игуодала и Заза Пачулия също преподписаха. Ник Йънг и Омри Каспи пък дойдоха като свободни агенти.